MINISTERUL SPORTULUI SI TINERETULUI

CLUBUL SPORTIV PETROLUL PLOIEȘTI

Bine ai venit pe pagina oficiala a sectiei de Lupte a C.S. Petrolul Ploiesti.


Te pasioneaza luptele sau doar vrei sa aflii mai multe despre acest sport? Aici vei gasi informatii despre sportivii sectiei, performantele acestora, antrenori, clasamente, fotografii, antrenamente, date de contact si multe altele.

 • Despre lupte...

 • Despre lupte

  Luptele fac parte din categoria sporturilor incluse în atletica grea şi anume: box, haltere, judo, sambo, lupte greco-romane, lupte libere, culturism, etc. Luptele greco-romane sunt un sport de luptă ce se bazeaza pe trântirea adversarului prin apucări de la centura în sus (trunchi, braţe, cap). Luptele libere sunt un sportul de luptă ce se bazează pe trântirea adversarului prin apucări de tot corpul (cap, braţ, trunchi, picioare).

  Stiluri de lupte :

  1. Grappling se referă la tehnici si manevre de prindere aplicate unui adversar (uneori făcând uz fie de îmbrăcăminte, fie de persoană) în scopul de a obţine un avantaj fizic, fie să prinda si sa lezeze, prin aplicarea diverse procedee de luxare, intindere, strangulare , dar si tehnici de aparare in fata acestui gen de atac. Grappling este un termen general care cuprinde sau in care sunt incluse în mai multe discipline şi stiluri, acesta este practicat ca un sport şi ca o formă de auto-apărare. Grappling nu include utilizarea de arme, cu toate acestea unele discipline de grappling invata tactici care includ tehnici de aparare impotriva armelor.

  2.Luptele greco-romane sunt un stil de lupte practicat la nivel global. Acesta a fost contestat la primele Jocuri Olimpice moderne în anul 1896 si a fost inclusă în fiecare ediție a Jocurilor Olimpice de vară din 1908. Doi luptători sunt marcați pentru performanța lor, în trei perioade de două minute. Acest stil de lupte interzice ținutul de sub talie, aceasta fiind diferența majoră între ea și luptele libere, altă forma de lupte de la Jocurile Olimpice.

  Ascunde...

 • Avantajele practicarii luptelor

 • Practicarea sportului de catre copii este necesara pentru ca favorizeaza constructia osoasa, permite o buna dezvoltare a inimii, plaminilor si muschilor.


  Luptele de genul judo sau karate dezvolta supletea, atentia si respectul fata de reguli si adversari. Acestea sunt benefice pentru copiii introvertiti, care isi vor descoperi personalitatea si calitatile si vor capata curaj si incredere in propriile forte. Tehnicile de Grappling pot fi divizate în: clinch de luptă, proiectari şi aruncări, imobilizari, precum şi fixari si tranzitii, acestea includ inversiuni si iesiri din diferite posturi de inferioritate. Stilurile cele mai cunoscute de grappling sunt: Jiu Jitsu Brazilian cu gi sau nogi, Judo, Luptele greco-romane si libere, Sambo sportiv, shuai jiao, malla-yuddha, etc. Grapplingul este o parte componenta a artelor martiale mixte, alaturi de stilurile de lupta in picioare(Striking): Karate, Box, Kickboxing, Thai Boxing, etc.  Ascunde...

 • CS CONPET PETROLUL PLOIESTI

 • CS CONPET PETROLUL PLOIESTI

   

  SECTIA KARATE SKDUN

   

  Sâmbătă, 23 februarie sportivii secției de karate de la clubul nostru au participat la Cupa de Iarnă, ediția 2013. Au fost prezenți peste 150 de sportivi din 5 cluburi. Organizată de JKA Brașov în sala de sport a școlii gen. nr. 25, competiția a avut ca scop testarea sportivilor care vineri 1 martie 2013 vor participa la trialul care va stabili loturile naționale pentru participarea la Campionatul European. Trialul se va desfășura în sala Pajura din capitală și va fi condus de Aurel Pătru antrenorul lotului național.

  Sâmbătă, pe 2 martie se desfășoară, tot în București, la Sala Polivalentă, Campionatul Național pentru probele de kata și kumite , la toate categoriile de vârstă. Deci 2 eventimente majore în 2 zile, care vor determina în măsură de 100% rezultatele fiecărui club în această parte a anului.

  Am hotărât împreună cu antrenorul brașovean(Dragos Chiru) că avem nevoie de o repetiție care să reproducă condițiile de concurs pe care sportivii le vor avea de înfruntat în acest week-end. Totodată am deplasat la Brașov un lot numeros de sportivi începători, care s-au comportat admirabil. Îi remarc aici pe Andrei Văleanu, Andreea Rădulescu, Andreea Dinu, Medeea Zafiris, Alexia Niță, și nu numai ei, care au urcat pe podiumul de premiere și au adus puncte importante clubului în clasamentul competiției. După concurs, în acord cu părinții, toți sportivii s-au destins la Paradisul Acvatic, acest lucru fiind o binemeritată recompensă pentru efortul lor.

  Pentru sportivii care au în acest week-end „proba de foc” a trialului ‚ și a campionatului național, m-a interesat să creez în echipă o atmosferă destinsă, de comunicare și de încredere. În clasamentul general al cupei CS Conpet Petrolul a ocupat locul I, pe locul II JKA Brașov, iar pe locul III CS Aiki Brașov.

  Este al doilea an al nostru în acest campionat și al doilea an când aspirăm să obținem locuri în echipa națională. Am pregătit împreună cu JKA Brașov echipe comune de kata sincron, la cadeți și juniori, la feminin și mixt, echipe pe care le vom prezenta la trialul de vineri seara. Sperăm ca acestă colaborare să se desfășoare pe o perioadă de 2 ani cu posibilitate de extindere. În acest moment clubul Dinamo deține supremația la kata echipe, dar ne-am propus să-i detronăm în decurs de doi ani.

  Avem deja calificați în lot, pe baza rezultatelor de anul trecut de la mondiale, pe Sabina Beldeanu la kumite, categoria tineret, pe Marius Creța la kata și kumite, categoria juniori și pe Radu Popescu la kumite, categoria cadeți. Prezentăm la trial un număr de 17 sportivi, la diferite probe (kata, kumite, kata echipe masculin, feminin și mixt) pe diferite categorii de vârstă. Aș vrea să închei acest subiect, cu remarca că la seniori vom prezenta 3 sportivi, George Minculescu la kumite, cat. -70kg, și Cosmin Porumboiu la kumite, cat. -70kg și la proba de kata, iar Ștefan Marinică la kata ind. Înainte de selecția din sala Pajura, se va desfățura un curs de arbitraj la care vor participa 6 membrii ai clubului nostru.

  La campionatul național de sâmbătă vom prezenta 25 de sportivi și sperăm să aducem la Ploiești cât mai multe medalii. Felicit conducerea departamentului SKDUN din cadrul FRAM care a luat hotărârea să organizeze campionatul în Sala Polivalentă, ceea ce însemnă că vom avea condiții de concurs la cel mai înalt nivel. De asemenea, ca o mișcare tactică a conducerii tehnice a lotului național, au fost invitați să arbitreze, în vedere pregătirii pentru europene, au fost invitați să arbitreze la CN, arbitrii din mai multe țări europene.

  Revenind la secția noastră, așa cum am mai spus, la Ploiești se construiește o nouă și frumosă echipă de karate, care devine pe zi ce trece mai puternică. Este de subliniat sprijinul conducerii celor 2 cluburi, CS Conpet și CS Petrolul, care ne acordă toată atenția necesară pentru realizarea performanțelor propuse.

   

  Antrenor Emerit,

  Aurelian Nicolae,

   

  Ascunde...
 •  

 • Iti recomandam sa vizitezi si websit-ul karatetraditional193.blodspot.ro.