MINISTERUL SPORTULUI SI TINERETULUI

CLUBUL SPORTIV PETROLUL PLOIEȘTI

Bine ai venit pe pagina oficiala a sectiei de Gimnastica a C.S. Petrolul Ploiesti.


Te pasioneaza gimnastica sau doar vrei sa aflii mai multe despre acest sport? Aici vei gasi informatii despre gimnastii sectiei, performantele acestora, antrenori, clasamente, fotografii, antrenamente, date de contact si multe altele.

 • Despre gimnastica...

 • Gimnastica artistica este cea mai cunoscuta ramura a acestui sport. Probele la feminin sunt paralele, barna, sol, si sarituri, iar la barbati sol, cal cu manere, inele, paralele si bara fixa. Probele de gimnastica isi au originea in Grecia Antica. Alte ramuri ale gimnasticii sunt gimnastica ritmică si gimnastica artistica.

  Gimnastica sportiva este unul dintre cele mai frumoase sporturi, oferind un spectacol de mare virtuozitate, maiestrie si arta. Ea a ajutat la cunoasterea tarii noastre, ducand faima acestei discipline in cele mai indepartate colturi ale lumii, ridicand sportul romanesc pe cele mai inalte culmi ale gloriei.

  Care dintre voi nu a auzit de Nadia? Care dintre voi, dragi fetite, nu si-a dorit ca intr-o zi sa fie ca ea sau chiar sa o intreaca? La J.O. de la Montreal (1976) succesul ei a atins neantrecute glorii, fiind aleasa ca cea mai buna sportiva, «numarul unu» mondial.

  Termenul de «gimnastica» vine de la cuvaintul grecesc «gymnos» care inseamna gol, dezbracat, deoarece grecii executau exercitiile fizice in «palestrele» si «gimnaziile» lor, fara imbracaminte.

  Gimnastica este un sport care implica o serie de miscari ce necesită forță fizica, flexibilitate, echilibru, rezistența, gratie si constientizare chinestezica. Forul ce guvernează acest sport la nivel mondial este Federația Internationala de Gimnastica. Fiecare tara are propriul organism national de conducere afiliat la FIG, Romania fiind afiliata la acesta prin Federatia Romana de Gimnastica.


  Ascunde...

 • Avantajele practicarii gimnasticii
 • O multime!!!!!


  1. Cum am spus mai sus gimnastica inseamna miscare,
   iar MISCAREA=SANATATE
  2. Te vei dezvolta din punct de vedere fizic
  3. Va trebui sa te antrenezi dupa un anumit program si sa respecti niste reguli
  4. Iti vei intari imunitatea
  5. Vei invata cum sa iti controlezi respiratia
  6. Vei invata ce inseamna competitia
  7. Si iti vei forma caracter de invingator si cum sa mergi mai departe atunci cand vei pierde
  8. Iti vei dezvolta deprinderi de baza
  9. Vei avea ocazia sa faci performanta, sa fii cunoscut atat pe national cat si international
  10. Iti vei face noi prieteni

  Ascunde...