MINISTERUL SPORTULUI SI TINERETULUI

CLUBUL SPORTIV PETROLUL PLOIEȘTI

Bine ai venit pe pagina oficiala a sectiei de Box a C.S. Petrolul Ploiesti.


Te pasioneaza boxul sau doar vrei sa aflii mai multe despre acest sport? Aici vei gasi informatii despre boxerii sectiei, performantele acestora, antrenori, clasamente, fotografii, antrenamente, date de contact si multe altele.

 • Despre box...

 • Boxul (sau pugilismul) este un sport martial stravechi (probabil cel mai vechi sport martial,cu origini preistorice), in care doi concurenti, cu greutăti similare, lupta cu ajutorul pumnilor, intr-o serie de reprize, numite runde.

  Victoria este obtinuta in urma puctelor date pentru lovituri de catre juriu sau atunci când adversarul este doborât la pamant si nu reuseste sa se ridice inainte ca arbitru să termine de numarat până la 10 (engleza Knockout sau KO) sau cand adversarul este prea ranit pentru a continua (engleza Technical Knockout sau TKO).


  Clasificare după vârstă

  • Boxeri si boxerite avand intre 17 si 34 de ani, in categoria „Elite” (Seniori).
  • Boxeri si boxerite avand 17 si 18 ani, in categoria „Tineret”.
  • Boxeri si boxerite avand 15 si 16 ani, in categoria „Juniori”.
  • Vârsta unui boxer se stabileste pe baza anului sau de nastere.

  Toate competitiile destinate scolarilor si altor grupe de varste mai mici se stabilesc numai la nivel national și continental. Vârsta acestor grupe nu va fi mai mare de 14 ani. Nivelele de varsta pentru acesti boxeri care participa la asemenea competitii nu vor fi mai mari de 2 ani.


  Clasificarea în funcție de greutate

  • Pentru barbati la categoriile „Elită” si „Tineret” – 11 categorii de greutate după cum urmează: 48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg, 91+kg.
  • Pentru femei la categoriile „Elită” si „Tineret” – 13 categorii de greutate după cum urmează: 46 kg, 48 kg, 50 kg, 52 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 63 kg, 66 kg, 70 kg, 75 kg, 80 kg și 86 kg.
  • Pentru femei la categoriile „Elită” si „Tineret”. 11 categorii de greutate după cum urmează: 46 kg, 48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 81+kg (în vigoare numai de la 1 ianuarie 2009).
  • Pentru juniori și junioare: 13 categorii de greutate după cum urmează: 46 kg, 48 kg, 50 kg, 52 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 63 kg, 66 kg, 70 kg, 75 kg, 80 kg și 80+.

  Tipul de lovituri nepermise

  Lovirea sub centură, tinerea, impiedicarea, lovire cu piciorul sau genunchiul

  Lovituri cu capul, umarul, antebratul, cotul, strangularea adversarului si apăsarea cu bratul sau cotul a fetei adversarului, apăsarea capului adversarului inapoi peste corzi.

  Lovirea cu manusa deschisa, cu partea interioara a manușii, cu incheietura sau latul mainii.

  Loviturile pe spatele adversarului și în special orice lovitură pe ceafă sau pe spatele capului sau in zona rinichilor.

  In cazul in care adversarul este doborat (trimis la podea), arbitrul va incepe imediat sa numere secundele. Când boxerul este la podea, arbitrul va numara de la unu la opt, daca boxerul este gata si va numara de la unu la zece daca boxerul se află în continuare la podea, cu pauze de o secundă intre numere si va indica fiecare secunda cu mana astfel încat boxerul care a fost trimis la podea sa cunoasca numaratoarea. Inainte de a se numara „unu”, trebuie sa treaca o secunda intre momentul in care boxerul a fost trimis la podea si momentul anuntarii „unu”. Daca adversarul nu se duce in coltul neutru la comanda arbitrului, arbitrul va opri numaratoarea pana ce adversarul se va duce. Numaratoarea va continua apoi din momentul in care a fost intrerupta. Boxerul care nu da ascultare instructiunilor arbitrului, care actioneaza impotriva regulamentului de box, boxeaza într-o maniera nesportiva sau comite faulturi poate fi, la discretia arbitrului, atentionat, avertizat sau descalificat. Dacă un arbitru intentioneaza sa avertizeze un boxer, va opri meciul si va explica incălcarea. Arbitrul va arata apoi spre boxer si spre fiecare din cei cinci judecători. Un arbitru care a acordat un avertisment pentru un anumit fault, de exemplu pentru tinere, nu mai poate da o atentionare pentru acelasi tip de greseala. O a treia atentionare pentru același tip de fault va duce în mod obligatoriu la acordarea unui avertisment. Numai trei avertismente pot fi date aceluiasi boxer într-un meci. Cel de-al treilea avertisment aduce automat descalificarea.

  Referinte Wikipedia


  Ascunde...

 • Avantajele practicarii boxului
 • O multime!!!!!


  1. Cum am spus mai sus boxul cuprinde diverse probe care adunate inseamna miscare,
   iar MISCAREA=SANATATE
  2. Te vei dezvolta din punct de vedere fizic
  3. Va trebui sa te antrenezi dupa un anumit program si sa respecti niste reguli
  4. Iti vei intari imunitatea
  5. Vei invata cum sa iti controlezi respiratia
  6. Vei invata ce inseamna competitia
  7. Si iti vei forma caracter de invingator si cum sa mergi mai departe atunci cand vei pierde
  8. Iti vei dezvolta deprinderi de baza
  9. Vei avea ocazia sa faci performanta, sa fii cunoscut atat pe national cat si international
  10. Iti vei face noi prieteni

  Ascunde...

 • Citate despre box

 • Pentru mine boxul e precum baletul, doar ca nu exista muzica, nu exista coregrafie si dansatorii se lovesc unul pe altul. (Jack Handy )

  Mi-e frica de fiecare data cand intru in ring, dar conteaza cum te stapanesti. Trebuie sa te tii bine pe picioare, sa musti din proteza si sa spui : “‘Let’s go.” ( Mike Tyson)

  Pentru a fi un mare campion trebuie sa ai incredere ca esti cel mai bun. Daca nu esti trebuie sa pretinzi ca esti. (Muhammad Ali)


  Ascunde...